Een auto huren in IJsland - It Happens in
Selecteer een pagina

Een auto huren in IJsland

Het was voor ons flink puzzelen  welke auto we gingen huren in IJsland en wáár. IJsland is een land met veel diverse landschappen, snel veranderende weersomstandigheden en een mogelijkheid tot zand- en sneeuwstormen. Wij hebben gekozen om een auto te huren bij een IJslandse autoverhuurder, omdat het weer zó snel kan veranderen in IJsland. Je kunt volgens ons dan het beste geadviseerd worden door rasechte IJslanders!

Diverse autoverhuurders in IJsland

We wilden graag een auto huren bij een IJslandse autoverhuurder. Daardoor konden we grote ketens zoals Sixt, Goldcar en Rentalcars van ons lijstje afstrepen. Vanaf daar hebben we gekeken naar de IJslandse verhuurders en hun aanbiedingen. Wij waren er al snel achter dat we echt een 4 x 4 nodig hadden en wilden huren voor onze veiligheid. Later bleek dit de beste beslissing ooit! 😉Dit is uiteraard een duurdere auto dan een simpele Ford Fiesta, maar in IJsland een investering die je – in de winter – zeker moet doen. De goedkoopste aanbieder was duidelijk Sad Cars met hun tweedehandse auto’s waardoor je voor een schijntje een 4 x 4 kon rijden. Maar zoals de naam al duidelijk impliceert waren de reviews nog zieliger dan de naam. Een dikke streep door Sad Cars dus!

Op dat moment bleven er nog een aantal opties over en hadden we een aantal SUV modellen uitgezocht voor onze 11-daagse roadtrip door IJsland. Wij hebben alle verhuurders opgebeld om geadviseerd te worden welke auto het beste bij onze reis zou passen. Eén partij blonk daar echt in uit en dat was Lotus Car Rental! We werden vriendelijk te woord gestaan en de eigenaar vertelde ons over de weersomstandigheden in IJsland, waarom we eventueel voor een 4 x 4 moesten gaan en daarnaast over de verschillende verzekeringen. Die verschillende verzekeringen voor je huurauto in IJsland verdienen een artikel op zich, dat artikel kun je hier lezen. Na dit vriendelijke telefoongesprek hebben we nog met andere aanbieders gesproken, maar we wisten al snel dat we bij Lotus Car Rental een auto gingen huren!

Wij hebben gekozen voor de Dacia Duster! Een klein stoer jeepje met 4 x 4 aandrijving. Eenmaal in IJsland bleek dit een van de populairste auto’s te zijn en wij snappen ook helemaal waarom! Het is een fijne auto die lekker hoog en stevig zit. Je hebt eigenlijk alles wat je wil in de auto: genoeg ruimte voor jezelf en je spullen, verwarming & airco, een aansluiting voor je USB zodat je naar je eigen Spotify roadtrip playlist kan luisteren en een bekerhouder voor een warme kop thee of koffie. Alles wat je nodig hebt voor de perfecte roadtrip! Er zat alleen geen navigatie in de auto, maar daar hebben wij bewust voor gekozen. Met Google Maps, Waze of Maps.me (waarmee je offline kunt navigeren) kom je er namelijk ook en daarnaast kunnen wegen binnen een halve dag afgesloten worden door het weer, dus je bent continu aan het checken of de routes nog mogelijk zijn. Dat inzicht geeft een ingebouwde navigatie (helaas) nog niet!

Contact met Lotus Car Rental

Zoals we hierboven al benoemen was ons eerste contact met Lotus Car Rental zeer positief. We wisten van andere blogs al dat de IJslanders vriendelijk waren en dat werd helemaal bevestigd door Mike van Lotus Car Rental! Lotus Car Rental is op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de luchthaven. Je kunt eventueel ook met de gratis shuttlebus, maar om heel eerlijk te zijn gaat deze niet zo vaak en is het echt onzin om de bus te nemen. Het is zo’n klein stukje lopen!

Eenmaal aangekomen bij het kantoor van Lotus Car Rental werden we vriendelijk ontvangen door Mike. Niet de Mike die we aan de telefoon hebben gesproken, maar een andere Mike en net zo aardig. Wat ons gelijk opviel bij onze aankomst in IJsland is dat de IJslanders erg goed Engels spreken en Mike begon dan ook al grapjes te maken waar wij hartelijk om konden lachen. Niet van die standaard ik-spreek-niet-zo-goed-Engels-maar-ik-kom-ermee-weg-grapjes, maar echte grappen die zowel in het Engels, Nederlands en waarschijnlijk IJslands echt leuk zijn. Wij vonden Mike dus meteen erg sympathiek! Hij legde ons duidelijk uit welke auto we meekregen, wat voor verzekeringen erbij zat en welke elementen niet, welke verkeersregels gelden en hij gaf ons tips over het veilig rijden in IJsland – daarover straks meer.

Samen met Mike checkten we de auto en die zag er perfect uit! We schreven een aantal kleine beschadigingen op die op de auto zaten, maar doordat het al donker was, was dit lastig te zien. Mike stelde toen gelijk voor dat we eventueel de volgende ochtend nog beschadigingen konden door e-mailen wanneer we die zagen bij daglicht. Voordat we weggingen kregen we nog een folder mee waarin nogmaals alle verkeersregels stonden, de noodnummers en kortingscoupons en coupons voor gratis koffie (best thing ever!!) bij tankstation N1. Lotus Car Rental heeft hoogstwaarschijnlijk een samenwerking met N1, want aan de autosleutel zit ook een pas van N1 waarmee je voordeliger kan tanken bij het tankstation. Dat noemen we nou service!

Tijdens onze roadtrip kregen we een melding in het dashboard te zien dat de banden opgepompt moesten worden. Toen we het nummer van Lotus Car Rental belden werden we tevens vriendelijk te woord gestaan en werden we direct geholpen. Ook het inleveren van de auto ging snel en vlekkeloos. Dit keer werden we door de allereerste Mike (die we aan de telefoon hadden gesproken) geholpen en ook hij was weer erg vriendelijk. Wij zijn dan ook zeer te spreken over Lotus Car Rental en kunnen het je dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare autoverhuurder in IJsland!

Hieronder vind je een sfeerimpressie van Lotus Car Rental: