Farmhouse Lodge: walhalla voor digital nomads - It Happens in
Selecteer een pagina

Farmhouse Lodge: walhalla voor digital nomads

Als je een roadtrip door IJsland doet dan staat Vik hoogstwaarschijnlijk op je lijstje. Dé plek om de zwarte stranden te zien en het meest zuidelijke plaatsje van IJsland met idyllische huisjes. Wil je ook af en toe wat werk oppakken tijdens je (werk)vakantie in IJsland? Dan hebben we een fantastische accommodatie vlakbij Vik voor je – met fantastisch internet: Farmhouse Lodge! 

Farmhouse Lodge vlakbij Vik

Tussen Vik en de waterval Seljalandsfoss ligt Farmhouse Lodge aan Route 1 in een rustige en landelijke omgeving. Voor ons was het de laatste stop voordat we verder richting de Vatnajökull gletsjer in het oosten van IJsland gingen. Farmhouse Lodge ligt dichtbij de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss en natuurlijk bij de zwarte stranden van Vik. Als je graag de zwarte stranden in IJsland wilt zien dan zijn het Reynisfjara strand en uitzichtpunt Dyrhólaey the places to be.

Farmhouse Lodge bevat meerdere slaapkamers voor twee of meerdere personen. Ze bieden op de benedenverdieping kamers met eigen badkamer aan en op de eerste verdieping zijn de kamers met een gezamenlijke badkamer. Op de eerste verdieping vind je daarnaast de keuken en eetzaal waar alle gasten gebruik van maken. Bij Farmhouse Lodge zit het ontbijt inbegrepen waardoor je lekker je buik vol kunt eten om er weer een dag tegenaan te kunnen! Tevens kun je de hele dag gratis koffie en thee pakken en dus ook koffie meenemen in je thermoskan! 

Pluspunten van Farmhouse Lodge:

Wij waren zo enthousiast over Farmhouse Lodge dat we er uiteindelijk drie nachten geslapen hebben. Op de heenweg naar het het oosten (Vestrahorn) en op de terugnacht nog een nacht. Het was dan ook onze favoriete accommodatie van de 8 accommodaties waar we hebben overnacht in IJsland. Het heeft volgens ons de volgende pluspunten:

  • Allereerst omdat de kamers erg fijn zijn met een heerlijk bed en lekkere douche;
  • Daarnaast wordt er elke ochtend een heerlijk divers ontbijt geserveerd. Het is echt een continentaal ontbijt met voor iedereen wat wils. We keken hier elke ochtend weer naar uit!
  • Gezamenlijk gebruik van een grote keuken waardoor je toch wat lekkers kunt koken;
  • De hele dag mag je onbeperkt koffie & thee pakken en voor koffieleut Manuela was dit perfect!
  • De wifi is uitstekend! Ontzettend goed signaal waardoor wij veel hebben kunnen werken tijdens ons verblijf;
  • De gezamenlijke eetzaal is een fijne plek om te werken maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Wij hebben diverse mensen van verschillende nationaliteiten ontmoet en dit was erg leuk en handig met alle tips die zij hadden;
  • Het personeel is ontzettend aardig en lang bereikbaar. Wij hebben een fantastische tijd gehad bij Farmhouse Lodge mede door het vriendelijke personeel!

Minpunten van Farmhouse Lodge:

Wij zijn eigenlijk heel erg enthousiast over deze plek, want het is een fijne plek om te verblijven als digital nomad. De wifi is uitermate goed en het is een mooi vertrekpunt naar verschillende bezienswaardigheden. Als we echt iets moeten noemen wat wellicht wat minder was, dan is het dat je niet een eigen koelkastje op je kamer hebt. Dit zou zeker wel handig zijn geweest, maar je mag de gezamenlijke koelkast in de keuken gebruiken. Wat Farmhouse Lodge ook niet heeft – en veel accommodaties in IJsland wel – is een hottub. Dit zou je eventueel ook als minpunt kunnen zien, maar dat was wat ons betreft geen probleem.

 

It Happens In geeft deze accomodatie een

9