Skyrhusid Guesthouse: de kleinste keuken van IJsland - It Happens in
Selecteer een pagina

Skyrhusid Guesthouse: de kleinste keuken van IJsland

Twee van de mooiste bezienswaardigheden in IJsland zijn het Jökulsárlón gletsjermeer en het nabij gelegen Diamond Beach. Een adembenemend gezicht waarbij de ijsblokken elke minuut weer anders liggen. Dit moet je dan ook echt gezien hebben in IJsland! Verblijven in de regio is erg duur, maar gelukkig is daar Skyrhusid Guesthouse. Een van de goedkoopste hotels in de regio met zoals gezegd ‘de kleinste keuken van IJsland’! 

Skyrhusid Guesthouse bij Vatnajökull gletsjer

Op 15 minuten rijden van Diamond Beach en het Jökulsárlón gletsjermeer is Skyrhusid Guesthouse gelegen. Een van de goedkoopste hotels in de regio en volgens de eigenaresse het hotel “met de kleinste, maar meest gebruikte keuken van IJsland”. Skyrhusid Guesthouse is een hostel en ze hebben alleen kamers waarbij de badkamer deelt met de andere gasten. 

Er is een bovenverdieping en een benedenverdieping met kamers, een gemeenschappelijke eetzaal en inderdaad het kleinste keukentje van IJsland. Op het moment dat wij er verbleven werd er verbouwd en zou de keuken twee keer zo groot worden. Ook zouden er op de bovenverdieping extra kamers bij komen. We zijn heel erg benieuwd hoe de keuken er dan uit gaat zien en of het net zo’n knusse en gezellige ruimte blijft zoals het nu is. Het is een fijne ontmoetingsplek waarbij je veel verschillende nationaliteiten ontmoet die ook verblijven in het guesthouse. De andere gasten hebben goede tips voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de regio.  

Pluspunten van Skyrhusid Guesthouse:

Wij hebben twee nachten geslapen in het Skyrhusid Guesthouse, omdat we een volle dag op excursie gingen door de ijsgrotten in de Vatnajökull gletsjer. Het is een dure omgeving en Skyrhusid Guesthouse is een van de goedkoopste accommodaties in de regio. Deze accommodatie heeft de volgende voordelen:

  • Goede prijskwaliteitverhouding voor de regio;
  • Elke dag gratis koffie, thee, muffins en een bakje Skyr!
  • Supervriendelijke eigenaresse die graag het gesprek met ons aanging;
  • Fijne gemeenschappelijke eetruimte, klein maar fijn. We hebben hier leuke contacten opgedaan!

Minpunten van Skyrhusid Guesthouse:

Wanneer je het niet erg vindt om dingen te moeten delen zoals een badkamer, dan is Skyrhusid Guesthouse een fijne prijsvriendelijke accommodatie. Op het moment van ons verblijf waren ze bij Skyrhusid aan het verbouwen en de keuken is momenteel dan ook veel groter dan dat het was. Een positieve ontwikkeling, want de gezamenlijke leefruimte is wel erg klein. Wanneer er zes mensen zitten dan wordt het  al erg krap. Het is dan ook goed dat ze dit uitbreiden en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe het eruit gaat zien!

It Happens In geeft deze accomodatie een

7